10 Reisdilemma’s: als ik écht moet kiezen!

lifetime of adventures

Voor mijn allereerste blogpost leek het me leuk om te beginnen met wat (reis) feitjes over mezelf. Ik kwam uit op reisdillema’s tag van de blog Reisdoc. Nou ben ik nooit goed in kiezen, maar als het dan écht moet?!

Zonvakantie of wintersport

Deze is makkelijk! Ik hou totaal niet van de winter en sneeuw en zie mezelf echt niet wintersporten. En zon op vakantie is altijd fijn!

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Lastig! Ik vind het heerlijk om naar het strand te gaan en sommige kustlijnen zijn echt supermooi, maar toch kies ik voor de diversiteit van het binnenland. Het ligt er natuurlijk aan welk land je bezoekt, maar het binnenland heeft meestal ook erg veel moois qua natuur te bieden. Natuurparken, bergen, meren, noem het maar op. Daarnaast zijn er ook leuke citytrips te maken in het binnenland.

Weg met vrienden of weg met partner?

Weg met mijn vriend, want hij is mijn reismaatje! Ik vind het nog wel eens moeilijk om compromissen te sluiten tijdens vakanties. Je hebt vaak al kort de tijd (vooral tijdens citytrips), en dan spendeer ik die kostbare tijd stiekem toch het liefst aan wat ik zélf leuk vind. Zo zul je mij niet snel in een kunstmuseum zien. Met mijn vriend hoef ik eigenlijk geen compromissen te sluiten, want we vinden op reisgebied veelal dezelfde dingen leuk. Maar ook is hij overal wel voor in. Zelfs als ik na een vermoeiende tweeweekse roadtrip door Frankrijk als afsluiting nog ‘even’ een dagje Disneyland Parijs wil aan doen, in het hoogseizoen nota bene.

sacre coeur

Actieve vakantie of luiervakantie?

Toch wel een actieve vakantie, want ik wil het liefst zo veel mogelijk mooie plekken zien. Een luiervakantie in de zon is ook heerlijk, maar niet voor mij op dit moment. Daarvoor heb ik teveel mooie reizen en bestemmingen op mijn wensenlijstje staan.  Als ik aan ontspanning toe ben, ga ik in plaats van een luiervakantie liever naar de sauna.

Hotel of camping?

Eigenlijk is mijn antwoord optie C, een appartement! Maar oké, als ik moet kiezen dan ga ik voor de luxe en het gemak van een hotel.

Citytrip of natuurvakantie?

Dit vind ik nog het lastigste om te beantwoorden, want ik hou van allebei. Ik vind het heerlijk om in de natuur te wandelen en mooie landschappen te zien en te fotograferen, maar een vakantie alleen maar in de natuur is me toch teveel van het goede! Ik hou van de afwisseling, en dan denk ik dat een citytrip mij dat meer kan geven. Maar de mooiste vakantie’s zijn uiteraard een combinatie van stad en natuur!

Op wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

Een wereldreis lijkt me supermooi en ik ben altijd wel een beetje jaloers op mensen die zo’n lange reis maken. Ik denk dat je dan ook echt meer de tijd neemt voor elke bestemming. Toch kies ik voor de wereld zien in meerdere keren, omdat dit voor mij wat haalbaarder is! Daarbij heb je dan ook elke keer wat om naar uit te kijken en bij weg te dromen!

lifetime of adventures

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Ik heb geen hekel aan het vliegen op zich, ik vond het vroeger zelfs zo leuk dat ik als klein meisje graag stewardess zou willen worden. Daarnaast moet je ook wel als je een verre reis wil maken, maar er zitten toch veel nadelen aan reizen met het vliegtuig. Het lange wachten, overstappen, vertragingen, de kosten voor het parkeren van je auto… Met de auto begint voor mijn gevoel de vakantie al als je wegrijdt, vooral als je er een leuke roadtrip van maakt.

Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik ben een echte planner en heb het liefst alle accommodaties al vaststaan! Ik moet zeggen dat ik het ook echt leuk vindt om de leukste accommodaties te vinden voor de goedkoopst mogelijke prijs. Die zekerheid heb je niet als je het allemaal op de bonnefooi doet. Zo hadden wij tijdens onze roadtrip door Slovenië en Kroatie vorig jaar álle accommodaties vooraf geregeld, behalve een overnachtingshotel in Duitsland voor op de terugreis. Dat gehaaste zoeken vond ik echt vervelend en waar we uiteindelijk op uit kwamen was echt de minst fijne plek van de hele reis.

Roadtrip of op een plek blijven?

Roadtrips! Op een plek blijven is alleen prima met een citytrip. Ik wil het liefst zo veel mogelijk plekken zien en bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.