Dag 1: Aankomst in Amerika!

We zijn er! Na een ontzettend lange dag zijn we dan eindelijk aangekomen bij onze eerste bestemming; Three Rivers in Californië!

Om half één ’s nachts ging de wekker al af en reden we een uurtje later naar Düsseldorf. Onze koffers bleken lang niet aan de 23 kilo te komen, dus we kunnen qua gewicht genoeg aankopen mee naar huis nemen. Tijdens de vlucht van Dusseldorf naar Schiphol vlogen we over Zwolle! Helaas geen foto gemaakt, maar misschien vliegen we op de terugweg nogmaals over Zwolle heen. Binnen een uur landen we op Schiphol en hebben we zo’n 2 uur overstaptijd. We hadden overigens ook via Schiphol kunnen vliegen, maar deze vliegtickets waren zo veel goedkoper dat we ze niet konden laten schieten! De vlucht van Schiphol naar Los Angeles duurde 11 uur. Helaas hebben we in het vliegtuig niet veel kunnen slapen. Het eten was daarentegen bij KLM erg in orde en met film kijken kwamen we de tijd ook wel door.

Bij aankomst op LAX konden we naar een self-service kiosk om een foto en vingerafdrukken te laten maken. Toen we daarmee klaar waren, gaf de kiosk ineens aan dat het niet verwerkt kon worden! Omdat we wel een bonnetje hadden gekregen, werden we verteld om toch gewoon door te lopen naar de rij voor Immigrations. De rij was super lang (en natuurlijk kwamen we in de meest langzame terecht) en tijdens het wachten, maakte ik me wel zorgen. Straks laten ze ons het land niet in! Uiteindelijk zijn we aan de beurt en na opnieuw foto’s en vingerafdrukken te hebben gemaakt, zegt de mederwerker van Immigrations “Have a nice trip” en mogen we door. Waarom moest het bij anderen zo lang duren? Ik had gelezen dat ze bij Immigrations je ook nog kunnen ‘ondervragen’, maar hij hoefde echt niets te weten.

Door naar Alamo voor onze huurauto! Bij Alamo konden we zelf een huurauto uitzoeken uit de garage, als het maar in de rij stond van de klasse die je geboekt had. Wij hadden een Midsize SUV geboekt, maar de rij waaruit we moesten kiezen heet gewoon ‘SUV’. Wel raar als je een duurdere ‘Fullsize SUV’ hebt gehuurd, dacht ik. Helaas stonden er voornamelijk HELE grote auto’s en minivans. Dat was niet de bedoeling! Gelukkig is Alamo populair en werd er elke paar minuten wel weer een nieuwe auto in de rij gezet. Uiteindelijk hebben we een Nissan Rogue meegenomen. Wel een SUV, maar ook weer niet zo lomp.

Toen was het op weg naar ons hotel in Three Rivers! Het verkeer in LA werkte niet mee en liepen we vertraging op. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij de In-n-Out in Bakersfield. Er is ZO veel hype over de In-n-Out, maar stiekem viel het me een beetje tegen. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog? Uiteindelijk waren we om half 8 ’s avonds in ons hotel aangekomen (Nederlandse tijd half vijf ’s ochtends!). We waren echt heel moe en zijn dan ook niet zo laat gaan slapen. Morgen begint het pas echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.