Dag 10: Zion National Park

Van te voren was het de bedoeling om op tijd weg te gaan uit Las Vegas, maar we vinden Las Vegas zo leuk dat we geen haast hebben. We nemen onze tijd. We vragen ons af hoe het kamperen vanavond gaat bevallen, nadat we drie nachten in zo’n mooi vijf sterren hotel hebben overnacht.

Voordat we Las Vegas echt gaan verlaten, rijden we naar de IHOP (International House of Pancakes). Deze keten staat op ons lijstje om uit te proberen. Het is al laat, dus het wordt een brunch, maar dit was ook de bedoeling. Hoeven we alleen nog maar wat te regelen voor het avondeten. De IHOP is populair, we moeten 20 minuutjes wachten voordat er een tafel voor ons vrij is. Pannenkoeken is niet per se mijn favo eten, maar als je bij de IHOP bent dan moet je dit wel bestellen natuurlijk! Ei en bacon komt een andere keer wel weer 😉 Ik bestel de pannenkoeken met aardbei en banaan en Chris heeft er één met aardbei en cheesecake-stukjes. We maken uiteraard een foto van het eten en ik wil het naar mijn moeder sturen om haar jaloers te maken, want ze houdt net als Chris erg van pannenkoeken. Balen dat we geen internet hebben. Dat is in Europa toch een stuk makkelijker! Het is erg lekker, maar ook veel. We kunnen het niet op.

Met een volle maag rijden we naar Zion National Park. Onderweg maken we in St. George nog een tussenstop bij een supermarkt waar we inkopen doen voor de komende dagen. Het is niet ver rijden naar het park, maar er is wel een uur tijdsverschil, waardoor we alsnog laat op de middag aankomen. We kamperen op de Watchman campground (plekje D31) in het park zelf. Het tent op zetten gaat dit keer een stuk vlotter.

Op de camping zijn onze twijfels over het kamperen alweer snel weg. Wat een mooie, fijne camping! Kamperen in Yosemite vonden we ook leuk, maar de faciliteiten op de Watchman campground vind ik veel beter. Oké, je hebt ook geen douches bij de camping zelf, maar dit is zover ik weet altijd zo bij de nationale park-campings. De toiletten zijn nieuw en écht goed schoon en je hebt gewoon zeep bij de wasbakken. Ook vinden we de plekken veel mooier. Het is duidelijk wat jouw plek is en waar je de tent neer kan zetten, en je hebt een mooi uitzicht op de rode rotsen om je heen. Ook lopen er hier nog meer herten op de camping, ze komen zelfs een kijkje nemen dichtbij onze tent. Wij zijn weer happy!

Aangezien het al zo laat is, besluiten we om niet meer een wandeling in het park te gaan maken. We gaan lekker in de zon zitten (het is hier 30 graden). We maken weer hotdogs en bananen met chocolade en marshmallows op de firepit. Helaas bleken de chocolate chips gesmolten. Hadden we die toch in de koelbox moeten doen. Toch smaakt het weer goed om zelf te koken bij het kampvuur en vinden we dit ook leuk om te doen.

We willen redelijk vroeg gaan slapen, omdat we van plan zijn om morgen op tijd uit bed te gaan en een lange wandeling te gaan maken. Als we naar de toiletten lopen, valt het ons op dat de zaklamp hier niet nodig is. Er is hier haast geen lichtvervuiling in de wijde omgeving, waardoor we veel sterren zien. Zo mooi! Jammer dat je daar niet zo makkelijk een foto van kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.