Dag 13: Bryce National Park

Vandaag staat het bezoek aan Bryce National Park op het programma. Voor het uitchecken zien we dat er voor de komende dagen storm wordt voorspeld in Arizona. Er wordt zelfs gesproken over overstromingsgevaar. En dat in woestijngebied! Hmm, dat zien we toch niet zo zitten met een tentje midden in de natuur. Uit voorzorg annuleren we onze campingplaats in de Grand Canyon van over een paar dagen. Heel jammer, maar better safe than sorry. We boeken een hotel in het plaatsje Williams, op een uurtje rijden van de Grand Canyon.

Bryce Canyon

We zijn toch ietwat minder in de stemming door de slechte weersverwachtingen, maar zodra we ons eerste blik op de hoodoo’s van Bryce Canyon hebben geworpen zijn we weer blij. Wat een prachtig park! Waar je bij de andere parken zelf laag bent en bij wandelingen juist een klim moet maken voor de mooie uitzichten, kijk je bij Bryce Canyon juist neer op het park. Er zijn veel wandelingen die je hier kunt doen. Wij kozen voor een combinatie van twee wandelingen: de Queen’s Garden en Navajo Loop trail. Heel grappig, we kwamen heel veel Nederlanders op deze route tegen. Iedereen dezelfde tip gelezen?

Bryce Canyon

De wandeling is prachtig en heel afwisselend. Op het eind ook weer een pittige klim (je moet toch weer terug omhoog ;)) Het leuke is dat dit park ook weer zo anders is dan alles wat we tot nu toe al hebben gezien. Eigenlijk hadden we niet van te voren niet veel verwachtingen van Bryce, waarschijnlijk omdat je toch veel meer ziet en hoort over Yosemite en Zion etc. Misschien daarom heeft het ons wel zo verrast! Wij vinden dit zeker één van de leukste nationale parken die we zijn tegengekomen.

In de middag is het tijd om door te rijden naar onze volgende bestemming: Page in Arizona. Niet voordat we nog een lekker taartje hebben gegeten bij Bryce Canyon Pines uiteraard (echt een aanrader!). We maken ons wel een beetje zorgen over de weersomstandigheden. We hebben onderweg namelijk geen internet en kunnen het niet in de gaten houden.

Als we eind van de middag bij Page aankomen ziet de lucht er dreigend uit en waait het hard. We hebben een campingplaats gereserveerd bij de Camping ‘Wahweap RV & Campground’, vlak naast het Lake Powell meer. Met het overstromingsgevaar worden we daar nu niet heel happy van. Bij het inchecken zijn de mensen van de camping onbeschoft. Dit hebben we nog niet meegemaakt in Amerika! Ook de camping ziet er ongezellig uit. Een beetje een domper na onze leuke dag in Bryce.

Ondertussen is het zo hard gaan waaien dat we onze tent niet fatsoenlijk kunnen opzetten. Het valt me op dat meerdere andere tentkampeerders hun tent aan het afbreken zijn. Vreemd, want uitchecken is altijd voor 12 uur. Chris vraagt het aan een een stel en ze geven aan dat hun tent vannacht kapot is gegaan en zij dus eerder vertrekken. Als ik in de verte ook nog onweer zie weet ik genoeg! Ik heb hier helemaal geen zin in! We gaan terug naar de receptie om te annuleren. Ze doen niet moeilijk. We boeken een goedkoop hotel in Page, het is nu toch maar voor één nacht. Hopelijk kunnen we morgen nog wel dingen bezoeken ondanks het weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.