Dag 14: Page

Eigenlijk valt het weer ontzettend mee! Het heeft vannacht wel wat geregend, maar vandaag is het gewoon weer zonnig en warm. Heel fijn, want we hebben een reservering staan bij “Canyon X” en dit kan doorgaan!

De Antelope Canyon in Page is een drukbezocht gebied. Er zijn zogenaamde ‘slot canyons’: een kloof met hoge wanden die dicht op elkaar staan. Deze canyons zijn ontstaan door overstromingen. Gelukkig is er nu geen kans op overstromingen, want dan zou het bezoek niet door zijn gegaan! De drukst bezochte canyons zijn ‘Upper’ en ‘Lower Antelope Canyon’, maar ik heb op internet veel horror verhalen gelezen dat het hier gewoon echt te druk is. Er zouden veel grote groepen zijn en na lang wachten zou je snel door de canyon worden ‘gepusht’. Wij hebben daarom gekozen voor het relatief onbekende ‘Canyon X’.

Bij ons bezoek worden we met een klein groepje van 12 personen in een busje met onze gids naar de Canyon gereden. Van daaruit is het nog een klein stukje afdalen naar de Canyon X. Het is echt prachtig! We maken veel foto’s. Onze gids, een zoon van de eigenaresse, heeft veel kennis van camera’s en dergelijke, dus helpt graag mee met het zoeken naar de beste instellingen. Daarnaast weet hij ook precies waar je een leuke foto kan maken en biedt ook continue aan om een foto te maken als je dat wilt. We hebben alle tijd om rond te kijken en vragen te stellen. Ik kan natuurlijk niet vergelijken, maar ik raad Canyon X wel erg aan door de kleinschaligheid.

Na ons bezoek aan Canyon X eten we snel een broodje bij de Subway. Het weer is nog steeds zonnig en warm, dus rijden we naar onze andere stop: de Horseshoe Bend. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 15 minuten wandelen naar de Horseshoe Bend en het is zo warm dat we zwetend aankomen! Ik had gelezen dat vanwege de vele dodelijke ongevallen die hier gebeuren (toeristen die de afgrond in vallen) er een hek zou zijn geplaatst. Dat is ook zo, alleen het hek is alleen in het midden geplaatst. Mensen kunnen alsnog aan de zijkant gekke capriolen uithalen om de mooiste foto’s te kunnen maken. Ik vind het doodeng aan de rand!! De Horseshoe Bend is een erg mooie plek en dat met gratis entree en parkeren!

Ondanks de slechte voorspelling hebben we dus toch de twee belangrijkste bezienswaardigheden in Page kunnen bekijken. Oorspronkelijk zouden we nog een nachtje op de camping staan, maar die hadden we dus geannuleerd. We hebben een hotel geboekt in Flagstaff. Het is nog meer dan 2 uur rijden op een super saaie weg en we zijn dan ook blij als we gearriveerd zijn.

’s Avonds gaan we naar de bioscoop in Flagstaff. Het is een grote bioscoop met veel zalen. Zoals typisch in Amerika heb je er gratis ‘refills’, zelfs voor de zak popcorn! Maar ja, voor je die eens op hebt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.