Dag 18: Joshua Tree

Na weer een lekker ontbijtje (we gaan die wafelijzers nog missen!) is het tijd om naar het laatste Nationale Park wat we deze vakantie zullen bezoeken te gaan rijden. De weg er naar toe is saai, er is niks te zien in de omgeving. We zien ook weinig andere weggebruikers.

We rijden Joshua Tree aan de zuidkant binnen, bij het Cottonwood Visitor Centre. Dit doen we omdat we een hotel hebben aan de noordkant van het park en we dus door het hele park kunnen rijden.

Onze eerste stop is bij de Cholla Cactus Garden. Er staan hier veel cactussen bij elkaar, wat leuk is om te zien. We maken foto’s en maken een korte wandeling tussen de cactussen. Onze tweede stop is bij de Skull Rock; een gesteente wat op een schedel (‘skull’) zou lijken. Het valt ons tegen. Het is niet heel speciaal en Chris vindt het niet eens lijken op een schedel. Gelukkig is het pal aan de weg, je besteedt hier dus niet veel tijd of moeite aan om een kijkje te nemen.

Daarna komen we in het gedeelte van het park waar de vele Joshua Tree’s staan. De Joshua Tree’s zelf vind ik het leukste van het park. Verder vind ik het park niet heel bijzonder, vooral niet vergeleken met alle ander parken die we deze reis bezocht hebben.

We hebben een hotel in het plaatje 29 palms, net buiten het park. Als we ’s middags buiten in de zon aan het zwembad liggen komen er ineens militaire helikopters overvliegen. Blijkt dat er in 29 palms ook een legerbasis is. In de buurt van het hotel is ook een Panda Express, dus gaan we weer lekker daar eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.