Dag 2: Sequoia National Park

Vandaag hebben we een bezoek aan het Sequoia National Park gepland. Dankzij de jetlag zijn we vroeg wakker en zitten we kwart voor zeven aan het ontbijt. Wij zijn geen ochtendmensen en hebben op vakantie ook nog nooit zo vroeg aan het ontbijt gezeten! Het gratis ontbijt is hartstikke prima. We propten ons vol met broodjes bacon en roerei. Daarnaast hadden ze ook een wafel ijzer waar Chris gebruik van heeft gemaakt.

Om kwart voor acht vertrokken we en reden we in 15 minuten naar de ingang van Sequioa NP. We hebben daar een Annual Pass gekocht twv 80 dollar, waarmee we deze vakantie elk National Park in kunnen. We doen nogal wat NP´s aan (entree zo 30 dollar per park), dus dat scheelt behoorlijk! Na zo’n 40 minuten komen we aan bij werkzaamheden, maar dit wisten we gelukkig van tevoren. Elk heel uur gaat de weg open en mogen auto’s er langs rijden. Na een klein kwartiertje mogen we er langs en binnen korte tijd zijn we dan ook ‘echt’ in het park. Hier zien we langs de route al veel mooie Sequioa bomen.

Onze eerste stop is Moro Rock, een grote rots die we gaan ‘beklimmen’. Ik had gelezen dat je dit het beste eerst op de dag kunt doen, omdat er maar een kleine parkeerplaats is die zo vol staat. We merken dat het geen hoogseizoen meer is, want we hebben genoeg plek. Fijn dat het niet zo druk is. Moro Rock beklommen we door 400 treden te klimmen naar de top, zo’n 75 meter hoogteverschil. Het is een smal pad en op een gegeven moment begint mijn hoogtevrees op te spelen. Ik ga toch door. Gelukkig maar, want behalve dat stuk vind ik het geen enge stukken. Eenmaal boven is het uitzicht super mooi (met een railing gelukkig ;))

Op de weg naar beneden maken we nog een praatje met een groep Amerikanen die hier op een motortrip zijn. De Amerikanen zijn tot nu toe allemaal erg vriendelijk. Als we net weer de parkeergarage afrijden op weg gaan naar onze volgende stop, komen we een tegenligger tegen op een smal stuk van de weg. Wij rijden iets naar achter, zodat ze ons kunnen passeren. Het blijkt een ranger te zijn. Ze steekt haar hand uit het raam en ik denk nog dat ze zwaait, omdat ‘alle Amerikanen toch zo vriendelijk zijn’. Gelukkig zwaai ik niet terug, want ze bedoelde dat we moesten stoppen. Wat bleek, we mochten daar helemaal niet rijden want het was een eenrichtingsweg! Na het omkeren, stond ze na de bocht op ons te wachten. Ze vertrouwde blijkbaar niet dat we wel echt gingen keren 😉

Via de juiste route komen we aan bij de parkeerplaats voor de General Sherman Tree, de grootste van de Sequioa’s. Sequoia’s zijn de grootste bomen ter wereld in volume, niet in hoogte, en zijn de oudste 2700 jaar oud. Bij de General Sherman maken we uiteraard een foto. Bij de General Sherman Tree begint ook de Congress trail, de wandeling die we gaan lopen. Hier staan naast de General Sherman de andere grootste bomen die een naam waard zijn, als de President Tree en Chief Seqoyah. Al zien ze er allemaal supergroot uit. Erg indrukwekkend!

Na ons bezoek aan Sequoia NP rijden we naar de plaats Visalia om te eten (vroeg diner, want we hebben de lunch geskipt en dus erg honger!) en om naar de Walmart te gaan. We eten bij Chubby’s, een echte Amerikaanse diner. Het eten smaakt goed, vooral de club sandwich. Bij de Walmart halen we allereerst onze bestelling op. Voor vertrek hadden we alvast een tent en slaapzakken besteld, omdat het in het naseizoen niet meer overal op voorraad is. Onze eerste order ging nog mis, omdat de spullen pas donderdag na 18 uur opgehaald konden worden. Dan wilden we allang in Yosemite zijn! Die hadden we dus geannuleerd en deze (misschien wat mindere) tent besteld. Leverde nog behoorlijk wat gestress op want je wilt niet zonder tent zitten! De Walmart is verder super groot en het duurde echt een eeuwigheid om uberhaupt iets te vinden. Gelukkig hebben we voor morgen ook tijd ingepland om naar de Walmart te gaan, want we hebben nog niet alles wat we willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.