Dag 21: Los Angeles

Vandaag staat volledig in het teken van ons bezoek aan Universal Studios Hollywood! Ik heb er zo’n zin in! We hebben lang van te voren onze tickets al geboekt. De entreeprijzen zijn zeker niet goedkoop, maar ik wilde gewoon heel graag naar Universal Studios voor Harry Potter World. Daarbij heb je een uur eerder toegang tot het park als je van tevoren online je tickets hebt geboekt. Het is sowieso een aanrader om vroeg te komen, want ’s middags is het veel drukker!

Gelukkig hebben we niet echt last van file gehad. We parkeren onze auto (uiteraard) in de goedkoopste parkeerplaats van Universal. Dit vinden we juist leuk, omdat je zo door Universal Citywalk loopt, waar veel restaurants en winkeltjes zijn. Als we Universal Studios binnenlopen is het nog rustig en een medewerker spreekt ons aan. Of we misschien willen meedoen aan een enquête? Dat willen we wel. Het duurt maar zo’n 5 à 10 minuten, maar als beloning kregen we een skip the line pass voor de Studio Tour! Daar waren we erg blij mee, dat scheelt ons vandaag toch een keer in de rij staan.

We gaan als eerst naar Harry Potter World. Als je voor de officiële opening in het park bent, is dit gedeelte ook het enige wat open is. Ik word helemaal gelukkig van hoe de aankleding is, de winkels, de details! Er is ook een Hogwarts Express replica met machinist waarmee je op de foto kunt, dit hebben we uiteraard even gedaan. Nadat we klaar waren met het vele foto’s maken, is het tijd voor de attractie! De wachtrij is al leuk op zich, omdat je dan door een namaak-Hogwarts loopt. De rit zelf is een simulator ride: terwijl je naar de videobeelden voor je kijkt wordt het karretje waar je in zit gedraaid en gekanteld, waardoor het echt lijkt alsof je met de personages ‘meevliegt’.

Universal Studios Hollywood heeft, omdat het gebouwd is op de heuvels van Hollywood, beperkte ruimte. Daarom zijn bijna alle attracties binnen en een simulator, zoals bij Harry Potter. Ik vind dat in ieder geval erg leuk. Je zit helemaal ‘in’ een attractie en het is allemaal erg mooi gemaakt. Je moet er overigens wel tegen kunnen: Chris zag aan het eind van de dag alles nog ronddraaien 😉

We merken echt dat het ’s middags veel drukker is in het park. Als alle attracties lange wachtrijen hebben (variërend van 40 – 80 min), kiezen we ervoor om gebruik te maken van onze skip the line pass voor de Studio Tour. We kunnen meteen doorlopen en zitten binnen een paar minuten al in een tram. Als je alleen voor een studio tour komt, kun je waarschijnlijk beter naar één van de tours van andere studio’s. Je ziet namelijk onderweg weinig sets, en sets die je ziet zijn vaak van oudere films of series. Wel laten ze erg goed de special effects zien. Daarnaast is het natuurlijk ook een attractiepark en heeft de Studio Tour onderweg ook nog verschillende 3d simulator attracties, waaronder King Kong en The Fast and The Furious. Ondanks dat het weinig te maken had met filmproces, vinden wij dit een hele leuke attractie!

Onze favoriete attracties zijn ‘The Walking Dead Attraction’ en ‘Revenge of the Mummy’. The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige TV serie over zombies (de ‘walking dead’). Je loopt hier door een namaak-ziekenhuis gebaseerd uit de serie en er zijn overal zombies die je laten schrikken. Super eng, maar daarom ook zo leuk! We hebben deze attractie zelfs twee keer gedaan. De ‘Revenge of the Mummy’ is een achtbaan in het donker gebaseerd op de Mummy-films. Het gaat super snel, maar is echt heel gaaf! En dan te bedenken dat ik er eerst niet in durfde 😉

Na een vermoeiende dag eten we nog even bij de Panda Express op de Universal Citywalk. Bij terugkomst ziet Chris het nog steeds draaien voor zijn ogen door alle simulator attracties, dus doen we het rustig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.