Dag 3: Naar Yosemite National Park

Zoals gezegd, onze eerste stop op weg naar Yosemite National Park (4 uur reistijd) is weer de Walmart. Dit keer rijden we alvast een stuk verder en stoppen we bij de Walmart in Fresno, een grote plaats. Na zowat anderhalf uur zijn we eindelijk klaar en hebben we nagenoeg alles. We zijn wel gefrustreerd. De Walmart is erg groot en het is beter om van te voren alvast een beetje op te zoeken waar wat ligt.
Bij het binnenrijden van Yosemite kunnen we onze NP pass laten zien en makkelijk doorrijden. Onderweg naar Yosemite Valley zien we op sommige plekken duidelijk de gevolgen van de grote bosbrand de Ferguson Fire. Deze bosbrand woedde in juli en augustus en Yosemite zat toen ook een tijd dicht. De bomen zijn zwart en verwoest. De rook is in ieder geval wel helemaal uit het park verdwenen. Gelukkig is de Valley onaangetast.

Nadat we een tunnel door zijn gereden, komen we aan bij het eerste uitzichtpunt: “Tunnel View”. Ook hier vinden we makkelijk een parkeerplek, ondanks dat we op een druk moment van de dag zijn (3 uur ’s middags). Het uitzicht is erg mooi en we maken dan ook veel foto’s.

Na 20 minuutjes komen we eindelijk aan in de Valley en het is supermooi! We rijden naar onze camping, Upper Pines. We hebben een mooi plekje (nummer 207) in de laatste loop aan de buitenkant. Daardoor hebben we een rustig plekje met weinig buren om je heen. De camping is groot, maar wel mooi in de natuur. We zien meteen al herten op de camping rondwandelen. Er is ook een redelijk grote kans op beren, dus hebben we een ‘Bear box’ waar alles in moet wat een geur af kan geven waar beren op af komen. Al het eten wat we bij ons hebben, maar ook alle toiletspullen moeten erin.

We zijn beiden geen kampeerders, dus het is even kijken hoe we de tent op gaan zetten. Het opzetten van de tent gaat prima. Het luchtbed iets minder. We kozen voor een handpomp, omdat dat veel goedkoper is. Hebben we dat luchtbed opgeblazen, blijkt het te groot te zijn! We kunnen de tent nu niet meer dichtritsen. Heel frustrerend. We moeten hem dus eerst weer wat leeg laten lopen en omdraaien en dan past het gelukkig wel. Aangezien het al donker wordt, lopen we naar Half Dome Village. Hier zitten de douches en wat eetgelegenheden. We delen een large pizza. We zijn heel moe en vallen al snel in slaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.