Dag 4: Yosemite National Park

Het slapen in de tent is goed bevallen. Alleen ’s ochtends werd het wat frisjes. We ontbijten met broodjes kaas en nutella bij onze eigen picknicktafel. We rijden eerst naar het Visitor’s Centre, omdat we bij de ingang geen Park Newspaper hebben gekregen, zoals we die wel bij Sequioa kregen. Daarbij zou ik ook graag nog een kaartje willen hebben van het park, of in ieder geval de shuttles. Bij het visitor’s centre zien we dat echter niet voor het grijpen liggen, dus gaan we toch maar in de lange rij staan. We hebben geluk, want er is ook een medewerker die rondloopt en mensen uit de rij aanspreekt of hij ze kan helpen met een korte vraag. Scheelt hen natuurlijk ook weer. Hij helpt ons aan een kaartje en geeft ons nog advies voor onze hikes. Hij is superenthousiast over de wandeling die we voor die ochtend gepland hebben staan, wat ons ook weer enthousiast maakt. We gaan met een goed gevoel weg, maar wel zonder Newspaper.

Onze eerste wandeling is de Cook’s Meadow wandeling. Het is een erg mooie wandeling door de vallei en we maken veel foto’s. Het is een loop, dus we komen weer uit bij het visitor’s centre. Daar is ook een supermarkt en we kopen onder andere brandhout voor onze fire pit (zit bij elke kampeerplaats erbij). We rijden weer terug naar onze camping, eten een broodje en gaan dan op weg naar onze tweede wandeling. Deze wandeling is wel een stuk zwaarder. We lopen de Mist Trail naar de Vernal Falls waterval. De route is steil omhoog en dat is best zwaar in de brandende zon. Op het eind loop je ook via niet al te beste treden. De waterval is leuk om te zien, maar uiteraard niet te vergelijken met hoe deze waterval er in het voorjaar en vroege zomer uitziet. Nu is het een kleine straal. De terugweg is dezelfde route terug en dat dalen is nu zwaar op de kniëen. Ook zijn die treden super glad.

Voor het avondeten gaan we dit keer niet meer op pad, maar gaan we zelf koken op onze fire pit! We hebben bij de supermarkt in Yosemite Village hout gekocht zodat we vuur kunnen maken en een ‘klem’ waar we worstjes in kunnen doen om boven het vuurtje te verwarmen. We eten dus hotdogs! Daarna leggen we bananen in schil op het rooster met daarbij marshmallows en chocolade chips. Erg lekker toetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.