Dag 5: Yosemite National Park

Vannacht schrokken we rond 4 uur ergens wakker van, maar beiden geen idee van wat. Ik werd nogal wat paranoia van alle beer waarschuwingen, dus ik was bang dat er een beer op onze camping liep. Slapen ging daarna voor mij natuurlijk wat moeizaam! Waarschijnlijk was het gewoon niks, of viel er gewoon een dennenappel op onze tent. Maar ´s nachts kun je gekke dingen in je hoofd halen. Overigens waren onze nieuwe buren ook pas om half 2 ´s nachts aangekomen en deden geen enkele moeite om te fluisteren ofzo tijdens het tent opzetten. Al met al geen beste nacht.

Ontbijten doen we, net als gisteren, met broodjes kaas en nutella bij onze picknicktafel. Lekker makkelijk. Rond half 10 komen we aan bij onze eerste stop, maar helaas is de parkeerplaats bij Sentinel Dome/Taft Point helemaal vol. Daar baal ik erg van. Ik dacht dat we wel op tijd genoeg zouden zijn! Je merkt dus toch heel goed het verschil tussen een doordeweekse dag en het weekend (vandaag is het zaterdag). We rijden door naar Glacier Point, wat al op de planning stond, en maken foto’s bij het uitzichtpunt. Dan wordt Chris gebeld door zijn ouders (het is zijn verjaardag!) Wat toevallig dat we nu op zo’n hoog punt staan, want we hebben al sinds het wegrijden uit Three Rivers geen internet meer en ook geen bereik in Yosemite Valley.

Dan staan we voor een dilemma. Het doel van vandaag is om de Sentinel Dome / Taft point loop te hiken, maar ja, die parkeerplaats is vol. Ik wil nog wel weer terugrijden om te kijken of er nu wel een plekje is, maar Chris weet me daar gelukkig van te weerhouden. Wat wat doen we als er nog geen plek is? Weer terug naar Glacier Point? We besluiten om dan maar vanaf Glacier Point naar Sentinel Dome te gaan hiken en dat blijkt later een goede beslissing. Ik dacht dat je de kilometers die je maakt naar Sentinel Dome bij de hike op moest tellen, maar dat was gelukkig niet helemaal zo. Wel moesten we de een stuk extra klimmen, wat de hike zwaarder maakte.

Aangekomen bij Sentinel Dome, moesten we voor de top nog een heel steil stuk beklimmen. Ik neem mijn tijd, we hebben geen haast. Op de top heb je een 360 graden uitzicht op de bergen en het is echt super mooi. Ik vind het uitzicht hier nog veel mooier dan vanaf Glacier Point. Het is de zware hike dus wel waard!

Daarna lopen we door naar Taft Point, waar helaas mijn hoogtevrees me parten speelt. Ik was nog van plan om naar een hekje te lopen, maar daar stond op dat moment een Aziatische vrouw met een hond en ik zag het al bijna misgaan. Ze was druk aan het poseren en had niet goed door dat haar hond zo bang was dat hij terug wou springen, weg van het hekje, bij de afgrond vandaan. (Ik gaf hem groot gelijk 😉 ) Toen hij inderdaad sprong, viel ze bijna en moest ze zich aan de railing vastgrijpen. Nee bedankt. Christ mocht van mij ook niet te dicht op de rand van de afgrond staan. Jammer, maar we hebben al zoveel moois gezien.

We lopen nu terug naar Sentinel Dome via het andere pad en zien ergens een groepje mensen staan. Toch even kijken. Het blijkt een super mooi uitzichtpunt te zijn waar je uitkijkt op de vallei. Het is volgens mij onofficieel en heeft ook geen naam of bordje, maar we zijn erg blij dat we dit gespot hebben. Voordeel is dat ik hier geen last heb van mijn hoogtevrees, zodat we alsnog mooie foto’s kunnen maken. Na Sentinel Dome lopen we weer hetzelfde stuk terug naar onze auto bij Glacier Point, maar nu met een fikse daling wat nogel belastend is voor onze knieën. Als we er bijna zijn, zien we een lange rij auto’s. Ik vraag me af waar ze op staan te wachten, maar we zien het snel. Er is nu gewoon een file om bij de parkeerplaats van Glacier Point te komen! Oké, nu klaag ik niet meer over dat er geen parkeerplek voor ons was bij Sentinel Dome als ik zie hoe deze mensen gewoon in de file staan!

Om half vijf komen we aan bij Yosemite Village en eten we een hamburger bij de Village Grill. We gaan nog douchen en ’s avonds weer bij ons kampvuur zitten. Helaas moeten we morgen weer verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.