Dag 6: Tioga Pass & Bodie Ghost Town

Vandaag is het helaas alweer tijd om Yosemite te verlaten. Het kamperen is goed bevallen, vooral omdat we zo echt midden in de natuur zitten. Dat wordt deze ochtend wel weer bevestigd: er loopt ineens een vos over onze kampeerplaats terwijl wij aan het opruimen zijn.

We rijden via de Tioga Pass het park uit. Het is een mooie route. Er wordt gewaarschuwd voor wildlife en ja, hoor: onderweg zien we ineens een hert met een groot gewei langs de kant van de weg! Gelukkig stond hij daar stil. Onze eerste stop is bij Olmsted Point, waar we zowat worden weggewaaid. Daar staan we dan in onze zomerse kleding en ik in sandalen! Iets te fris. Onze tweede stop is bij Tenaya Lake, waar het al iets minder waait. Het is een erg mooi meer met helder water. Na het foto’s maken hebben we het wel gezien, want ook al waait het minder, het is nog steeds fris.

Nadat we Yosemite uitgereden zijn, rijden we naar Bodie. Dit plaatsje is een Ghost Town wat onstaan is tijdens de Gold Rush. Alles wat je ziet is nog authentiek, want er wordt alleen gerestoreerd, niets verbouwd. Erg leuk om te zien. Je waant je echt in oude tijden. Helaas is de weg ernaar toe heel slecht! De laatste 3 miles is namelijk onverhard. Na de eerste paar meter dacht ik al, “waar zijn we aan begonnen?!”.

Na het bezoek aan Bodie, rijden we door naar ons hotel in Mammoth Lakes. Dit is voor ons echt een overnachtingshotel op weg naar Las Vegas. Het dorpje Mammoth Lakes is in de winter een ski-oord voor de Amerikanen en ons hotel, de ‘Alphenhof Lodge’ is ook in Oostenrijkse/Zwitserse sferen. Erg grappig. Bij het inchecken krijgen we een gratis upgrade naar een King room! ’s Avonds eten we bij een lokale hamburger restaurant, heel origineel genaamd ‘Burger Restaurant’. Maar het smaakte erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.