Dag 8 & 9: Las Vegas

VIVA LAS VEGAS!

Activiteiten

Natuurlijk hebben we tijdens onze dagen in Las Vegas een gokje gewaagd. Het is spannend om een gokje te wagen, maar als je niet bereid bent om echt wat uit te gaan geven, is het ook snel afgelopen. Je kunt ook niet eens fatsoenlijk achter een slot machine zitten.

 

Ons hotel, het Palazzo, is verbonden met het Venetian hotel (zelfde eigenaar) en daardoor konden we van beide hotels gebruik maken van de zwembaden. In totaal hadden we daarom de keuze uit tien verschillende zwembaden! Alle twee de dagen hebben we aan het zwembad gezeten, het was dan ook bloedheet in Las Vegas! Het was wel grappig dat de zwembaden duidelijk niet bedoeld waren om te zwemmen, maar met name om af te koelen, aangezien de baden niet heel diep waren.

We dachten ook te gaan shoppen in Las Vegas, maar dat viel tegen. Dichtbij ons hotel heb je een groot winkelcentrum, de Fashion Show Mall, waar ze in het weekend ook echt modeshows hebben. Helaas vonden wij de winkels niet leuk. Wel ontdekten wij hier de Auntie Anne’s, waar we een super lekkere snack hebben gegeten: mini hotdog bites. Gelukkig is het een keten, dus komen we het misschien nog eens tegen.

Tijdens het wandelen over de strip kwamen we langs een M&M’s store van wel vier verdiepingen! Leuk om rond te kijken, maar alles is (uiteraard) heel duur. Helaas net de meet & greet gemist 😉 , maar we hebben wel foto’s gemaakt in een photobooth.

Hotels

De hotels aan de strip zijn eigenlijk al een attractie op zich. Zoals ik in het verslag van gisteren al zei, heeft het Bellagio hotel een mooie fonteinshow (wat ons betreft een must see!). Binnen vind je ook nog eens een Botanical Garden & Conservatory, wat elk seizoen vernieuwd wordt.

Het Venetian hotel probeert ook echt Venetië na te bootsen. Zo kun je in een gondel varen (nog duurder dan in Venetië zelf!), is er een namaak-Rialto brug (met een roltrap in plaats van een trap, dat dan weer wel) en is binnenin het hotel zelfs het San Marco plein nagebootst.

Verder heb je een show bij het Mirage hotel, waarbij een vulkaanuitbarsting wordt nagebootst met een vuurshow. Het Ceasar’s Palace heeft een namaak-Colosseum en in het hotel 3 verdiepingen hoge standbeelden van Griekse goden als pilaren. Ten slotte natuurlijk ook nog het Paris hotel, met de namaak-Eiffeltoren. Het is allemaal over de top, maar wij vonden het leuk om te zien en te ervaren!

Eten

Las Vegas staat ook bekend om de vele buffeten, allemaal verschillend in prijs én in kwaliteit. Wij zijn naar een brunchbuffet geweest van het Wynn hotel. Dit lag naast ons eigen hotel, maar werd op internet tevens als een van de betere buffetten beoordeeld. Het eten was erg goed en de aankleding ook super. De foto hieronder is van de entree van de zaal.

De andere dag zijn we ’s avonds naar het restaurant de Cheesecake Factory geweest. Dit is een keten wat ik heel graag wilde uitproberen! Het is een gewoon restaurant, alleen hebben ze heel veel cheesecakes op de dessertkaart staan. Je kunt trouwens ook gewoon een punt cheesecake kopen om mee te nemen. Het eten wat je krijgt is zo’n enorme portie, dat wij het niet op konden. Helaas zaten we zo vol, dat er ook geen cheesecake meer bij kon! Zo stom, want daar was ik juist zo benieuwd naar! We besloten om een puntje in een doggybag mee te nemen naar onze hotelkamer, die we ook zeker opgegeten hebben. Gelukkig smaakte het echt heerlijk.

Ons oordeel

Wij vinden Las Vegas fantastisch, uitbundig en overweldigend. We zijn blij dat we zo midden op de strip zaten, zodat we niet veel hoefden te reizen of lopen om in de drukte te komen. Daarbij voelden we ons bij de ‘uiteinden’ van de Strip, met name de kant bij het Stratosphere hotel, wat minder prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.