Terugblik op 2017

Ligt het aan mij of gaat de tijd echt supersnel? Ik kan nog moeilijk geloven dat het morgen alweer 2018 is! Zo aan het eind van het jaar vind ik het dan altijd leuk om terug te kijken op het jaar, wat je allemaal hebt gedaan en meegemaakt. Zo ook met reizen. Ik moet toegeven, zodra een reis achter de rug is denk ik te snel alweer aan de volgende. Met deze terugblik kan ik nog een keertje lekker terugdenken!

Februari – Venetië

Venetië

Begin dit jaar, toen ik nog wel met Ryanair wilde vliegen, sloeg ik mijn slag tijdens een sale. Voor €20 euro p.p. hadden we een kort weekend naar de ‘City of Love’ geboekt. Vrijdag vlogen we heen en op zondag weer terug. We waren net voor het jaarlijkse Carnaval in Venetië. Aan een kant jammer, maar aan de andere kant zou alles dan een stuk duurder en drukker zijn geweest. Wel viel het weekendje een beetje in het water: we hadden bijna continue regen!

Mei – Praag

Praag

In mei stond een bezoek aan Praag op de planning. Dit was een weekendje weg samen met mijn moeder. Gelukkig hadden we hier wel mooi weer! In Praag deden we een ‘free’ city tour, waarbij je zelf achteraf bepaalt of en hoeveel geld je de gids geeft. Voor mij de eerste keer dat ik een stadsrondleiding had en ik vond het super leuk! Je leert toch veel leuke feitjes. Dit is iets wat ik bij volgende city trips ook zeker wil gaan doen.

Juni – Roadtrip door Frankrijk en Spaans Baskenland

Dit was zo leuk! Ik hou van roadtrips zoals deze reis. In 2,5 week zijn we door Frankrijk gecrost richting Spaans Baskenland, van waar we langzaam weer omhoog reden richting huis. Wat hebben we allemaal gezien? Veel van Normandië; de wijnvelden bij Bordeaux; San Sebastian & San Juan de Gaztelugatxe (ofwel Dragonstone van Game of Thrones!) en de kastelen van de Loire Vallei. En we eindigden met een stop in mijn favoriete stad, Parijs!

September – Berlijn, Rakotzbrucke & Burg Eltz

In Berlijn overnachtten we voor het eerst via AirBnb en dit beviel heel goed. Gaan we vaker gebruiken! Dit was onze eerste keer Berlijn. Het is zeker geen mooie stad als Parijs, maar wel super interessant en vol geschiedenis. Op de terugweg reden we om, zodat we ook de Rakotzbrucke (de brug die je zo vaak op Pinterest en Instagram voorbij ziet komen) en Burg Eltz konden bezoeken. Burg Eltz was super mooi, maar de Rakotzbrucke viel tegen. Het water was vies en groen. Iets wat ik eigenlijk nooit op de foto’s zag! Jammer dat die (blijkbaar) zo veel zijn ge-edit dat het origineel een teleurstelling wordt.

November – Brugge

Ons laatste tripje van het jaar was een weekendje Brugge. Ik hoor veel dat Brugge voor menigeen de mooiste stad van België is en heb het misschien iets teveel gehyped in mijn hoofd. Het is echt een mooie stad, maar de mooiste? Nee, dat blijft voor mij echt Gent! Dus op de terugweg naar Nederland hebben we nog een kleine pitstop in míjn favo Belgische stad gemaakt.

One thought on “Terugblik op 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.